ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΟΥ & ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥ ΜΟΤΕΡ

sindesi-monofasikou-trifasikou-moter

Δεξιόστροφη κίνηση, αριστερόστροφη κίνηση, σύνδεση με αστέρα, σύνδεση με τρίγωνο. Είναι μερικοί από τους όρους που μπορείτε να συναντήσετε για το πως να συνδέσετε έναν ηλεκτροκινητήρα – μοτέρ.

Οι κοινοί ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο και χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από εργασίες όπως ταινίες μεταφοράς, ανεμιστήρες-εξαερισμοί και γενικά οπουδήποτε είναι απαραίτητη η μετάδοση κίνησης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως η σύνδεση ενός ηλεκτροκινητήρα πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο κατέχει σχετική άδεια για να επέμβει στην οποιαδήποτε εγκατάσταση καθώς μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ επικίνδυνη.

Το κύριο χαρακτηριστικό διαχωρισμού των ηλεκτροκινητήρων είναι το ρεύμα εισόδου και χωρίζονται σε ηλεκτροκινητήρες τριφασικούς και ηλεκτροκινητήρες μονοφασικούς.

Εάν η τάση του ρεύματος  είναι 220V αναφερμόμαστε σε μονοφασικό ηλεκτροκινητήρα. Ενώ εάν η τάση είναι 380V αναφερόμαστε σε τριφασικό ηλεκτροκινητήρα.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΟΥ ΜΟΤΕΡ

sindesi-monofasikou-moterL: Φάση Ρεύματος
N: Ουδέτερος
PTC: Positive Temperature Coefficient Thermistor
(Μεταβλητή αντίσταση σε συνάρτηση θερμοκρασίας με θετικό συντελεστή.  Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο ανεβαίνει η αντίσταση.)

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥ ΜΟΤΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ

sindesi-trifasikou-moter-asterasR,S,T: Φάσεις εναλλασόμενου ρεύματος

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥ ΜΟΤΕΡ ΤΡΙΓΩΝΟ

sindesi-trifasikou-moter-trigonoR,S,T: Φάσεις εναλλασόμενου ρεύματος

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Οι ηλεκτροκινητήρες τόσο οι μονοφασικοί όσο και οι τριφασικοί μπορούν να δεχθούν μείωση στροφών μιας και συνήθως χρησιμοποιούνται ηλεκτροκινητήρες 1400 και 3000 στροφών. Αυτή η μείωση μπορεί να γίνει με μειωτήρα ή με inverter. O μειωτήρας είναι καθαρά μηχανική σύνδεση και ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός καθώς αρκεί να γνωρίζουμε τη φλάτζα εξόδου (Β5,Β14) του μοτέρ και τις τελικές στροφές που επιθυμούμε. Στη περίπτωση του inverter τα πράγματα είναι λιγάκι πιο πολύπλοκα καθώς απαιτείται να γνωρίζουμε πως λειτουργεί ένα ινβέρτερ και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλεύεστε αδειούχο εγκαταστάτη ο οποίος θα σας συμβουλεύσει σχετικά.

Μη ξεχνάτε ότι στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε τόσο μονοφασικούς ηλεκτροκινητήρες όσο και τριφασικούς ηλεκτροκινητήρες στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα & την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *